KoeriersKlok

Ontdek de Nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer met KoeriersKlok: Een Gids voor 2024

Het begin van 2024 markeert een significante verandering in de CAO voor beroepsgoederenvervoer. Voor transportbedrijven betekent dit nieuwe regelgeving en aanpassingen in de loonadministratie, met name rond de verblijfkostenvergoeding. Hieronder bespreken we de belangrijkste wijzigingen en leggen we uit hoe KoeriersKlok naadloos aansluit op deze nieuwe vereisten.

Nieuwe Verblijfkostenvergoeding: Wat Verandert er?

Vanaf 1 januari 2024 wordt de verblijfkostenvergoeding met 4% verhoogd. Dit heeft gevolgen voor zowel eendaagse als meerdaagse ritten:

  • Ritten korter dan 4 uur: Geen onbelaste vergoeding.
  • Ritten langer dan 4 uur: €0,75 per uur.
  • Ritten tussen 18.00 en 24.00 uur bij vertrek voor 14.00 uur: €3,44 per uur.
  • Ritten met vertrek na 14.00 uur en een afwezigheidsduur van minstens 12 uur: Toeslag van €14,34.

Voor meerdaagse ritten zijn er specifieke vergoedingen voor de eerste, tussenliggende, en laatste dagen. Deze vergoedingen variëren afhankelijk van het tijdstip en de duur van de rit​​. Er is ook een specifieke regeling voor overstaan, met een netto vergoeding van €14,34 per dag, plus een bruto vergoeding van €25,57​​. Deze zijn te hier te vinden.

Deze veranderingen hebben directe implicaties voor transportbedrijven, die hun loonadministratie hierop moeten aanpassen.

Hoe KoeriersKlok Helpt Bij Naleving van de Nieuwe CAO

KoeriersKlok is volledig voorbereid op deze wijzigingen in de CAO voor beroepsgoederenvervoer. Ons platform biedt een geautomatiseerde oplossing voor urenregistratie en loonadministratie, die nu volledig geüpdatet is om aan de nieuwe CAO-vereisten te voldoen.

  • Geautomatiseerde Urenregistratie: Onze software maakt het eenvoudig voor medewerkers om hun uren nauwkeurig te registreren. Dit is cruciaal, gezien de specifieke vereisten voor vergoedingen gebaseerd op de duur en het tijdstip van de ritten.
  • Flexibele Loonadministratie: KoeriersKlok zorgt ervoor dat alle vergoedingen correct worden berekend en toegepast volgens de nieuwe CAO-regels. Dit minimaliseert de kans op fouten en zorgt voor een vlotte loonverwerking.
  • Inzicht en Controle voor Managers: Managers hebben met KoeriersKlok volledige controle en inzicht in de urenregistratie en loonadministratie. Ze kunnen gemakkelijk wijzigingen aanbrengen waar nodig, en hebben toegang tot waardevolle Business Intelligence-gegevens voor strategische besluitvorming.

Klaar voor de Toekomst

Met de aanpassingen aan de CAO beroepsgoederenvervoer in 2024, is het cruciaal voor transportbedrijven om een betrouwbare en efficiënte oplossing te hebben voor urenregistratie en loonadministratie. KoeriersKlok staat klaar om deze bedrijven te ondersteunen met een up-to-date, geautomatiseerd systeem dat niet alleen voldoet aan de nieuwe eisen, maar ook bijdraagt aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over hoe KoeriersKlok u kan helpen met de nieuwe CAO-vereisten? Neem vandaag nog contact met ons op voor een demo of meer informatie. Samen zorgen we ervoor dat uw bedrijf naadloos overstapt naar de nieuwe standaarden in 2024!

Naar WhatsApp
Vragen? Stel ons gerust uw vraag via WhatsApp.